Tea vagy kávé? Kedvenc italod ezt a 7 érdekes dolgot árulja el rólad

Tea vagy kávé? – a kérdés szinte ugyanolyan fontos, mint a „lenni vagy nem lenni”, mivel ez a 2 ital nagyon régóta a legnépszerűbb a világon. De vajon van-e valami más a választásunk mögött, mint ezeknek a forró italoknak az íze?

Mi szeretnénk ennek a végére járni, ezért osztjuk meg eredményeinket itt, miután számos felmérést és tanulmányt olvastunk ebben a témában.

Az extrovertáltak inkább a teát kedvelik.

A OnePoll által az Egyesült Államokban végzett közvélemény-kutatási eredmények szerint az extrovertáltak és az ambivertáltak (az introvertált-extrovertált spektrum közepén levők) általában teakedvelők, míg az introvertáltak inkább kávét isznak. És itt az utóbbinak óvatosnak kell lennie: a Cardiff Egyetemen Andrew P. Smith által végzett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a koffein segíti az extrovertáltakat munkájuk során, míg az introvertáltak jobban teljesítenek „koffeinmentes állapotban”.

A kávé szerelmesei kockázatvállalók.

Ez a tanulmány feltárta, hogy a kávéfogyasztás összekapcsolódik a „szenzációkereséssel, impulzivitással és kockázatvállalási hajlandósággal”, ami azt jelenti, hogy ennek a népszerű italnak a rajongói nagyobb valószínűséggel élvezik az olyan tevékenységeket, mint az extrém sportok, és gyakrabban vágynak új tapasztalatokra.

A teázók jobban alszanak.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a teát kedvelők „átlagos alvók”. Ugyanakkor a kávé szerelmesei tapasztalhatnak bizonyos problémákat az élet ezen aspektusával kapcsolatban: „éberen alvónak” gondolják magukat.

A tea szerelmesei édesszájúak.

E felmérés szerint a válaszadók, akik a teát részesítették előnyben, nagyobb valószínűséggel adtak hozzá cukrot, míg a kávéivók tisztán élvezik italukat.

Hirdetés

A kávé rajongók kutyabarátok.

Arra a kérdésre, hogy macskások vagy kutyások, több kávéimádó választotta a kutyákat, és azok, akik a teát választották, inkább a macskákat részesítik előnyben.

A teaivók általában kreatívabbak.

Hirdetés

E tanulmány szerint a tea segít abban, hogy kreatívabbak legyünk, és megkönnyíti, hogy új ötletekkel álljunk elő. Ugyanakkor egy másik tanulmány megállapította, hogy annak ellenére, hogy nincs pozitív hatása a kreativitásra, a kávé sokkal élesebbé teszi problémamegoldó képességeit.

A kávé szerelmesei stresszesebbek, de kevésbé depressziósak.

Ez a tanulmány kimutatta, hogy minél több munkát kell elvégezni a hallgatóknak a félév során, annál több kávét fogyasztanak. Tekintettel arra, hogy a koffein stimuláló anyag, ez nem véletlen. Van azonban egy pozitív oldala a kávéivásnak: kiderült, hogy azok között, akik gyakran isszák, a depresszió szintje 32% -kal alacsonyabb volt, mint a kávét nem ivóké.

Tea vagy kávé? Szívesen látnánk a véleményedet a kommentekben!

Hirdetés