Emberek

Te is megvetted ezeket a Sheinról vagy a Temuról? Rögtön hajítsd ki, durván mérgező anyagot találtak bennük

Az utóbbi időben egyre több figyelem irányul a kínai online óriáscégek által értékesített termékek biztonsági kockázataira. A szöuli hatóságok friss vizsgálata rávilágított arra, hogy számos népszerű e-kereskedelmi platformon kapható női kiegészítő veszélyes anyagokat tartalmaz, amelyek többszörösen túllépik a megengedett határértékeket.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a Shein, a Temu és az AliExpress által kínált termékek nem minden esetben felelnek meg a biztonsági előírásoknak. Az egyik Shein cipőben például a ftalátok szintje 229-szerese volt a megengedettnek.

A Shein sapkákban is találtak túlzott mennyiségű formaldehidet, ami szintén egészségügyi kockázatot jelent. Emellett a Temu által gyártott szandálokban magas ólomtartalmat mértek, ami további aggodalmakat keltett.

A szöuli hatóságok felszólították a cégeket a veszélyes termékek forgalomból való kivonására. A polgárokat arra figyelmeztették, hogy fokozott óvatossággal vásároljanak olyan árucikkeket, amelyek közvetlenül érintkeznek a bőrrel.

Összességében a történet rávilágít arra, hogy a gyorsan növekvő kínai e-kereskedelmi platformok sikerét árnyékolhatják a termékbiztonsági kihívások. Bár a vállalatok ígéretet tettek a szabályok betartására, a vásárlóknak érdemes körültekintően választaniuk a kínált termékek közül, különösen az egészségügyi kockázatok fényében.

Az ilyen esetek arra emlékeztetnek, hogy a divat és az alacsony árak nem minden esetben járnak együtt biztonsággal.