Mi történik a testeddel, ha abbahagyod a fehérnemű viselését

Sokunk számára az alsónemű viselése szinte olyan, mint a légzés, és furcsa lehet a gondolat, hogy nélkülük sétáljunk. A valóságban valóban több előnyre tehetsz szert, ha úgy döntesz, hogy abbahagyod a viselésüket, és akár még a savas refluxon is segíthet.

Kutattunk egy kicsit a bugyi mentesség ötletéről, és meglepő eredményeket találtunk, amelyeket szeretnénk megosztani mindannyiótokkal.

Kevésbé leszel hajlamos a savas refluxra.

A szoros ruhák, mint például a fehérneműk, felfelé nyomhatják a hasadat, ami nyomást gyakorolhat a gyomrodra és savas refluxot okozhat, ami gyomorégést okozhat. Annak ellenére, hogy ez az egészségügyi probléma gyakori a 20-30 éves felnőttek körében, a fehérneműtől való megszabadulás csökkentheti a savas reflux esélyét.

Nem fogsz olyan gyakran gombás fertőzést kapni.

Van egy candida nevű gomba, amelyről a legtöbben már tudnak, vagy akár problémáik is voltak vele. Ez a gomba a nők 20%-ában található meg. Annak ellenére, hogy egyesek soha nem tapasztalhatnak tüneteket, komplikációk bekövetkezése esetén gombás fertőzést okozhat. Mivel a pamut megtartja a nedvességet és tökéletes helyet teremt a kórokozók szaporodásához, ha úgy döntesz, hogy nem viselsz bugyit, csökkentheted a fertőzés esélyét.

Kényelmesebben fogod érezni magadat, és csökkenti a szagot.

Legtöbben tapasztaltunk izzadást odalent. Ez a nedvesség beszorul a fehérneműbe, ami fokozhatja a szagot. Ha nem viselsz bugyit, akkor az izzadság elpárolog, ami kevesebb dörzsölődést eredményez, és ez minimálisra csökkenti a szagot.

A bikini zónád védettebb lesz.

Intim részeid finom szövetekből állnak, hasonlóan az ajkadhoz. A mesterséges anyagokból készült és szoros fehérneműk irritálhatják, sérüléseket és fertőzést okozhatnak a bikini területen. A legrosszabb az, hogy fájhat. A bugyitól való megszabadulás és csak laza ruházat viselése csökkentheti, és egyes esetekben teljesen megszünteti az irritáció esélyét.

Az intim területed kevésbé lesz hajlamos az érzékenységre és az allergiára.

Mivel sok ruha, beleértve a bugyit is, szintetikus szöveteket, színezékeket és vegyszereket tartalmaz, könnyen allergiás reakciót válthat ki. Ez a reakció irritációként, hólyagként, kiütésekként és dudorokként jelentkezhet. Ebben a helyzetben a bugyi mellőzése kevesebb ruhát jelent, amely allergiát okozhat.

Hirdetés

A férfiak is profitálhatnak az alsónemű mellőzéséből.

Ugyanez vonatkozik a férfiakra is, akik szintén csökkenthetik az irritáció és sérülés esélyét. Valójában ez kevesebb fertőzést és viszketést jelenthet. Ezenkívül segít megőrizni a reproduktív rendszer egészségét.

Mi a véleményed a fehérnemű nélküli életmódról? Próbáltad már korábban, és ha igen, láttad-e valamilyen előnyét?