Ismerd meg Pisztáciát, a zöld kiskutyát, aki néhány hete született Olaszországban

Ha gazda vagy, akkor nagyjából mindenre felkészültél. Bármi, csak nem egy zöld kutyára. Cristian Mallocci, az olasz juhtenyésztő nem tudta elhinni, amit látott. Spelacchia, 8 kutyája közül az egyik, egy fekete juhnak adott életet a nyája között – egy zöld szőrű kiskutyának.

Ebben a cikkben szeretnénk elmesélni ennek a nevezetes, zölden született kiskutyának a történetét, ezért nézzük meg közelebbről!

Az apró kiskutyát azonnal elnevezték Pisztáciának.

Alig két hete Cristian Mallocci olasz juhtenyésztőnek még fogalma sem volt arról, hogy bekerül a világhírekbe. A mediterrán Szardínia-szigeten lévő gazdaságában 8 kutyája közül az egyik, Spelacchia, 5 kölyökkutyának adott életet. Pisztácia 4 testvérének fehér szőre volt, ugyanolyan színű, mint az anyjuknak. És ennek a rendkívüli kölyöknek pedig zöld szőre volt.

Szokatlan, hogy egy kutya zöld szőrrel születik.

Ez a történet ritka, de könnyen megmagyarázható. Feltételezhető, hogy ez akkor történik, amikor a halvány szőrű kölykök anyjuk méhében érintkeznek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ugyanez az anyag felelős a zúzódások zöld színéért.

Ennek ellenére a zöld szőr nem fog örökké tartani. Pisztácia pigmentje napról napra halványul. Mallocci elmondása szerint, kutyája állatorvosa elmagyarázta, hogy a kutya vemhessége alatt a biliverdin, az epében lévő zöld festékanyag, belekeveredik a placenta magzatvizébe. Ennek eredményeként a világos szőrű kölykök megfestődhetnek.

Bár ritka, de nem példátlan, hogy a kutyák zölden születnek.

Ez év januárjában Észak-Karolinában volt egy fehér német juhász, aki egy zöldes kölyöknek adott életet, akit később Hulknak neveztek el. 2017-ben volt egy hasonló eset Skóciában – egy golden retrieverrel.

Mallocci elmondta, hogy Pisztáciát a farmján fogja tartani, és felkészíti a juhok őrzésére.

Hirdetés

A gazda azt mondta, hogy míg Pisztácia testvérei új otthont kapnak, a zöld kölyök az ő farmján marad, és segít anyjának, Spelacchiának vigyázni a nyájra. Mallocci megosztotta, hogy a szokatlan kölyök váratlan ajándék volt, a zöld szín pedig a remény és a szerencse jele, ezért valószínűleg azzal a céllal jött a világra, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára.

Mi a legszokatlanabb jelenség, amit életedben láttál? Örömmel látnánk fotóidat az alábbi hozzászólás részben.