Férfiak

Igazán aggasztó a legújabb telefonos csalás: Ha ilyen sms-ed jön, azonnal TÖRÖLD!!!

A közelmúltban egy újabb veszélyes SMS-es csalás jelent meg Magyarországon, amely parkolási szabálysértés ürügyén próbálja becsapni a gyanútlan felhasználókat. Az ilyen típusú átverések nem újdonságok, a csalók folyamatosan új módszereket találnak ki, hogy megszerezzék az emberek pénzét és személyes adatait.

A mostani eset különösen aggasztó, mivel a csalók norvég telefonszámról küldik ki az üzeneteket, amelyek látszólag hivatalosak, de valójában adathalász kísérletek.

Az üzenetben a címzettet parkolási szabálysértéssel vádolják, és 48 órát adnak a bírság befizetésére, különben az összeg állítólag növekedni fog. Ez a taktika gyakran előfordul az ilyen típusú csalásokban, ahol sürgetéssel próbálják meg rávenni az embereket a gyors cselekvésre.

Az SMS egy linket is tartalmaz, amelyre kattintva a felhasználók személyes adatait próbálják megszerezni.

A csalók gyakran használnak helyesírási hibákkal teli, tört magyarságú üzeneteket, ami arra utal, hogy az átverés külföldről ered. A külföldi telefonszámok és az ismeretlen, véletlenszerű betűkből és számokból álló linkek is figyelmeztető jelek.

Amennyiben ilyen üzenetet kapsz, fontos, hogy ne kattints a benne található linkre, és ne válaszolj az SMS-re.

Ha valódi parkolási bírságról van szó, mindig ellenőrizd a hivatalos forrásokat. A gyanús üzeneteket pedig jelentsd a szolgáltatódnak, hogy mások is figyelmeztetést kaphassanak az átverésről. Az ilyen óvintézkedésekkel jelentősen csökkentheted annak az esélyét, hogy áldozatul ess egy ilyen csalásnak.

Cikk forrása: https://tudnodkell.info/