Életmód

Ezt árulja el a személyiségedről az ökölbe szorított kezed

Minden, ami az elmédben lezajlik, a testeden is tükröződik, így például az is sokat elárulhat rólad, ahogy ökölbe szorítod a kezedet.

A testbeszéded, a gesztusaid és a testtartásod egy adott pillanatban tükrözik azt, mi történik éppen az elmédben. Érdekes módon a kezed is sokat elárulhat rólad. Joe Navarro, a What Every Body Is Saying (Beszédes testek), The Dictionary of Body Language (A testbeszéd kézikönyve – Rejtett kommunikáció A-tól Z-ig) és a Louder Than Words című könyvek szerzője azt írta: „A kezeink rendkívül kifejezők: a siketek jelelhetnek a segítségükkel, segíthetnek egy történet elmesélésében, vagy felfedhetik a legbensőbb gondolatainkat.”

Az a mód, ahogyan teljesen ösztönösen ökölbe szorítod a kezedet, számos apróságot elárulhat a személyiségedről.

Első ökölszorítás

Ha természetes módon így szorítod ökölbe a kezedet, akkor az a típusú ember vagy, aki mindig minden buli lelke. Mindig nyitott vagy, és nem rejted el az érzéseidet. Ha izgatott vagy, megosztod mindenkivel, ha szomorú vagy, keresel egy vállat, amin kisírhatod magadat. Mindig kimondod, amire gondolsz, és pontosan úgy is érted minden szavadat.

Az emberek természetszerűen vonzódnak elbűvölő személyiségedhez, és soha semmit nem terveznének nélküled. Napsugaras, pezsgő természeted másokat is magával ragad, és az embereknek soha nem elég belőle. Rendkívül spontán vagy, és a barátaid tudják, hogy soha nem maradnál ki valami új, szórakoztató dologból.

Hihetetlenül kalandvágyó vagy, és minden lépésnél új kihívásokat keresel. Néha előfordulhat, hogy egyik új hobbiból a másikba ugrasz, de ez csak azért van, mert abszolút mindent ki szeretnél próbálni, mindent meg akarsz tapasztalni.

Ami a párkapcsolatokat illeti, olyan partnerre vágysz, aki ugyanolyan kalandvágyó, mint te vagy. Nemcsak olyan társra vágysz, aki képes lépést tartani veled, hanem olyan kapcsolatra, amelyben mindketten inspiráljátok egymást.

Második ökölszorítás

Ha természetes módon így szorítod ökölbe a kezedet, az azt mutatja, hogy inkább introvertált vagy. Bár szeretsz időt tölteni a szeretteiddel, a saját magadra szánt időt is értékeled. A saját ritmusodban ismered meg az embereket, és bölcsen megválogatod, kiben bízol meg. Az emberek első találkozáskor visszahúzódónak, félénknek tartanak, de ha jobban megismernek, látják, hogy tele vagy örömmel és melegséggel.

Időnként szeretsz egyedül maradni a gondolataiddal, vagy csak egy kis időt szánni saját magadra. Ezalatt önmagadra reflektálsz, vagy felszabadítod a kreatív energiáidat. Rendkívül ötletes vagy, és akkor ragyogsz a legjobban, amikor elvárják tőled, hogy egyedi megoldásokkal, ötletekkel állj elő.

Ráadásul, miközben te magad talán észre sem veszed, csak kedvességet és együttérzést adsz másoknak. Az emberek vonzódnak jó és könnyed természetedhez. Te pedig távol tartod magad a fölösleges drámáktól. Ha valami nem éri meg az idődet, csendesen visszavonulsz.

Ami a párkapcsolatokat illeti, nem állapodsz meg akárki mellett. Olyan párt választasz, aki tökéletesen megért téged, és tudja, mikor kell neked teret biztosítania. Ha úgy találod, hogy valaki túlságosan birtokló, és nem tartja tiszteletben az érzéseidet, akkor nem pazarolsz időt erre a kapcsolatra.

Harmadik ökölszorítás

Ha így szorítod ökölbe a kezedet, anélkül, hogy a legkisebb nyomást is gyakorolnád a hüvelykujjadra, akkor olyan személyiség vagy, aki még a legnehezebb helyzetekben is képes higgadt maradni. A barátaid és a családtagjaid mindig hozzád fordulnak, amikor bajban vannak, mert mindig tudod, mit kell mondanod, vagy tenned, hogy az illető jobban érezze magát. Nem vonsz le túl gyorsan következtetéseket, mindig hagysz időt magadnak, hogy megtaláld a megfelelő megoldást a problémádra (vagy mások problémáira).

Nem engeded, hogy az érzelmeid elhomályosítsák az ítélőképességedet. Bár jó szíved van, nem engeded, hogy ez befolyásolja a gondolataidat egy nehéz helyzetben. Ugyanakkor maximalista vagy. Az emberek szeretnek veled lenni, mert mindig van egy tökéletes terved, hogy minden helyzetből a lehető legtöbbet hozd ki.

A baráti társaságodban te vagy az, akire mindenki számíthat. De ez még nem jelenti azt, hogy hagynád magadat kihasználni. Nemcsak kiállsz magadért, de akkor is szembeszegülsz másokkal, amikor azt látod, hogy valaki mást próbálnak lehúzni.

Egy párkapcsolatban mindig a legjobb oldaladat próbálod mutatni, és épp úgy értékeled a párod véleményét, mint a magadét. A hűség rendkívül fontos számodra, és mindent megteszel annak érdekében, hogy a pároddal ennek megfelelően viselkedjetek. Az egyik dolog, amit a párod imád benned, hogy mindig szánsz időt a romantikus gesztusokra, és eléred, hogy különlegesnek érezze magát.

via