A tanulmány azt mutatja, hogy a sajtevés lehet a kulcs, ami segít tovább élned

Ki nem szereti a sajtot? Krémes, álomszerű, és a legjobb, hogy ez egy rendkívül sokoldalú élelmiszer. Végtére is, hány hozzávalót tudsz megnevezni, ami finom szilárd, folyékony és nyúlós, olvadt formájában is?

Hirdetés

Nos, várj…

De miközben megpróbálsz egy hasonló versenytársat találni a sajtnak (spoiler figyelmeztetés: nem fogsz!), vessünk egy pillantást egy másik csodálatos erényére. Azon kívül, hogy finom, segíthet tovább is élni!

A megdöbbentő hírek a kanadai McMaster Egyetemen végzett tanulmányból származnak, amelyben egy hatalmas, 130.000 ezer fős, 35-70 éves emberekből álló csoport sajtfogyasztási szokásait vizsgálták meg, akik 21 országot képviseltek. Hiszed vagy sem, a kutatás azt mutatja, hogy azoknál a résztvevőknél, akik jelentős mennyiségű sajtot fogyasztottak el – nagyjából napi két adagot – csökkent a stroke és a szívbetegség előfordulása.

Ami azonban érdekes, hogy azoknál, akik tartózkodtak a sajt- vagy egyéb tejtermékek fogyasztásától, 44%-kal magasabb halálozási arányt tapasztaltak. Ez sokkoló!

A Reading Egyetem élelmiszerlánc-táplálkozás professzora, Ian Givens elmondta, hogy ezek az eredmények elég erősek ahhoz, hogy újra gondoljuk a tejtermékekhez való hozzáállásunkat.

Hirdetés

“[A tanulmány támogatja] azt a bizonyítékot, hogy a tejből származó [valószínűleg a vajon kívül] telített zsírok nem kapcsolódnak a megnövekedett szív- és érrendszeri betegségek kockázatához, ellentétben más forrásokkal” – magyarázta Givens.

Bár a kutatók azt állítják, hogy túl korai annak megállapítása, hogy a sajt valóban meghosszabbíthatja-e az életünket, nyilvánvaló, hogy az ízletes ételnek nincs olyan negatív hatása a szív- és érrendszerre, mint korábban gondoltuk.

Ez jó hír. Itt az alkalom, hogy megegyél néhány adag sajtot!

Szívesen hallanánk a gondolataidat erről az úttörő új tanulmányról. Meglepett, hogy a sajt valójában egészséges lehet számodra? Megpróbálod kerülni ezt az ételt? Ha igen, ettől a tanulmánytól meggondolod magadat?

Hirdetés

 

loading...

Mit gondolsz?

1 0