A tanár sürgős figyelmeztetést oszt meg, miután a nyelvét “megeszik” az energia italok

Az embereket már régóta figyelmeztették az energiaitalok fogyasztásának lehetséges veszélyeire.

Ezek mérsékelten hasznosak és kellemesek lehetnek, de amikor a sok vegyi anyagot és stimulánsokat nagy mennyiségben viszik be a szervezetbe, biztosan mondhatjuk, hogy nem lesz jó vége.

Ha még mindig meg kell győzni, csak kérdezd meg Dan Royals-t, egy tanárt, aki a Facebookon osztott meg egy elég hátborzongató képet a nyelvén felhalmozódott károkról. Orvosa úgy véli, hogy az energiaitalok a hibásak…

Dan a Facebook-on foglalkozott ezzel a kérdéssel: „Ki iszik energiaitalokat? Rabja vagy? Gondold át újra.“

„Nézd meg a 2. képet…. Ez az, amit ez a sz*r csinál a nyelveddel, képzeld el, hogy mi lehet a belsőddel!“

„Egészen a közelmúltig, amikor ez elkezdődött, legalább 5-6-ot ittam naponta (általában nem volt energiám, gyerekeket tanítok), és naponta mostam fogat, elmentem az orvoshoz, és bumm! Megállapította, hogy az ezekben az italokban lévő vegyi anyagok okozzák… Ez szó szerint megeszik, szétmarják a nyelvemet.”

Dan elismerte, hogy dohányzik, de az nem volt hatással a nyelvére.

“Legyetek óvatosak srácok. Csak azért, hogy világossá tegyem, tényleg törődöm az orális egészségemmel, de ez pusztán ezekből az italoktól van… dohányzom, de annak semmi köze a nyelvem kimaródásához.”

Hivatalos figyelmeztetés
Dan valójában nem az első, aki figyelmeztet másokat az energiaitalok helytelen fogyasztásából adódó lehetséges buktatókra. Az Egészségügyi Világszervezet kutatói elmondták a Metro brit újságnak, hogy „Egy Egyesült Államokban végzett tanulmány azt mutatta, hogy a fogászati lyukak a savas pH-érték és a magas cukortartalmú termékek, például az energiaitalok eredménye.”

„Egy másik tanulmány kimutatta, hogy az energiaitalok fogyasztása eróziót és a smear layer eltávolítását okozhatja a fogakban, ami a fognyak dentin túlérzékenységéhez vezet.”

A legtöbb dologhoz hasonlóan, míg egy vagy kettő nem fog rothadt fogakat vagy sérült nyelvet okozni, az energiaitalok helytelen fogyasztása rendkívül káros lehet az általános egészségre. Ha úgy gondolod, hogy problémád van, mindig azt javasoljuk, hogy kérj orvosi tanácsot a helyzet orvoslása érdekében, mielőtt túl késő lenne.

Tudtam, hogy az energiaitalok rosszak lehetnek, de azt kétségtelenül nem tudtam, hogy azt tudják csinálni, amit Dan nyelvével tettek!

Hirdetés

Kérjük, segíts nekünk, hogy Dan figyelmeztetése minél több emberhez eljusson, és oszd meg ezt a cikket a Facebookon.