A szakemberek megnevezik a leggyakoribb szépséghibákat, amelyeket folyton elkövetünk

Sokan sok pénzt költenek pórus-összehúzó szérumokra, kerülik az alkoholtartalmú bőrápoló szerek használatát, és minden bizonnyal néha pihentetik a körmüket a géllakk alkalmazása során. De vajon valóban ezt kell tenniük?

Úgy döntöttünk, hogy információt gyűjtünk néhány népszerű tévhitről, és elmagyarázzuk, hogy miért nem igazak a legelterjedtebbek.

HIRDETÉS

13. Az alapozó elkerülése

Valójában az alapozó nem okozza a bőr öregedését. A tanulmányok azt mutatják, hogy azoknak a nőknek, akik ezt a típusú sminket használják fiatalabb kinézetű a bőre. A helyzet az, hogy az alapozók és púderek védik a bőrt a város szmogjától, portól és a széltől. Ezenkívül az alapozó összetevői az antioxidánsok, az E és C vitamin, valamint a hasznos olajok révén megakadályozza a bőr öregedését. Természetesen nem szabad túl sokat használni – időnként hagyd, hogy a bőröd pihenjen, és az is hihetetlenül fontos, hogy lefekvés előtt lemosd a sminkedet.

12. Az éjszakai krém mellőzése

HIRDETÉS

Amint felkészülsz az éjszakai pihenésre, a bőröd is teszi! Éjszaka zajlik a helyreállítási folyamat, így az arcmosás után ne hagyd ki az éjszakai krémet! Nem tömíti el a pórusokat, és továbbra is engedi a bőrödet lélegezni.

11. Azt hinni, hogy az alkoholtartalmú kozmetikumok kiszárítják a bőrt

HIRDETÉS

Az alkohol természetesen szárítja a bőrt. De a legtöbb esetben a csomagoláson szerepel az “Alkohol” felirat. Nehéz elképzelni a kozmetikumok előállítását ezen összetevő nélkül. Gyakran használják oldószerként, hidratálóként, antioxidánsként és emulgeálószerként. Leggyakrabban olyan összetevőket láthatsz, mint a sztearil-alkohol (simít és hidratál), propilén glikol (hidratál), cetil-alkohol (sűrítő), SD-40 alkohol (oldja az olajat) és tokoferol (antioxidáns). Tehát az ilyen típusú alkoholokban nincs semmi veszélyes.

10. Azt feltételezni, hogy a narancsbőr attól függ, hogy mennyi vizet iszunk

Az a javaslat, hogy több vagy kevesebb vizet kell inni ahhoz, hogy megszabaduljunk a narancsbőrtől, nem fog eredményt hozni. Mivel sem a kevés, sem a túlzott nedvesség nem okozhatja a cellulitisz megjelenését a testeden. Zsírsejtjeink 10%-a víz. Tehát általában sem a víz korlátozása, sem a túlzott fogyasztás nem okozhat észrevehető változásokat. Az egészséges életmód azonban nagyon jó eredményeket hozhat.

HIRDETÉS

9. Azt hinni, hogy a gyakori manikűröztetés, káros a körömre

A körömlakk valójában erősebbé teszi a körmödet, ha néhány egyszerű szabályt követsz. Először egy speciális alapréteget kell felvinni a körmökre, ami vitaminokat tartalmaz. Ezután jön a körömlakk, ami megvédi a körmöt a mindennapi mikrokárosodástól.

A körmöknek nem lehet oxigénhiánya, mert a keratin az, ami az összes szükséges tápanyagot kapja a véráramból.

HIRDETÉS

8. Hideg vízzel hajat mosni, hogy fényes legyen

A hideg víz nem teszi fényesebbé a hajadat. A hideg az erek ideiglenes beszűküléséhez vezet, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok hajba való áramlása megáll.

Aminek igazán kellő hatása van, az egy jó hajkondicionáló. Csak annyit kell tenned, hogy lemosod a sampont a hajadról, felkened a hajkondicionálót és rajta hagyod néhány percig.

HIRDETÉS

7. Azt hinni, hogy ugyanazt a kozmetikumot hosszú ideig használni rossz

Néhányan úgy vélik, hogy a kozmetikumokat azonnal le kell cserélni, amikor kifogynak. A valóság az, hogy nincs olyan krém, sampon vagy dezodor, amely függőséget okozhat – különben úgy kezelnék őket, mint drogokat. A bőr, a haj és a köröm állapota számos különféle tényezőtől függ, mint például az életkor, az ételek és a hormonális egyensúly. Ha a bőrápolási termék nem olyan hatékony, mint régen, akkor lehet, hogy a bőrödnek másfajta ápolásra van szüksége. Tehát új kozmetikumokra van szükséged.

6. Azt hinni, hogy az UV-fény nem árt a hajadnak

HIRDETÉS

Az ultraibolya fény károsíthatja a hajadat, de határozottan csökkenti a keratin erősségét. Hosszú ultraibolya expozíció után a haj száraz és törékeny lesz. A sérülések elleni védelem érdekében használhat spray-ket, hajformázó termékeket és vízálló hajkondicionálókat. Fontos szem előtt tartani, hogy a szokásos samponok és UV-szűrőkkel ellátott kondicionáló szerek nem fogják ugyanazt a hatást elérni, mivel vízzel egyszerűen lemosódnak.

5. A pórusok összehúzása speciális szérumokkal

HIRDETÉS

Néhányuknak ez csalódást okozó hír lehet, de sajnos nincs olyan termék, amely összehúzhatná a pórusokat. A bőr pórusainak méretét az egyén génjei határozzák meg. A kozmetikumok használata csak rövid távú vizuális hatást eredményez – a pórusok kevésbé észrevehetők, mert keratinnal, verejtékkel és baktériumokkal vannak borítva. És ahhoz, hogy a pórusok valóban kevésbé észrevehetők legyenek, használj egy jó korrektort vagy alapozót.

4. Azt hinni, hogy minden természetes kozmetikum hipoallergén

A legtöbb esetben csak az egyik összetevő vált ki allergiás reakciót. És nem számít, hogy a termék természetes vagy szintetikus. Tehát, mielőtt új terméket vásárolsz, próbálj szerezni egy mintát, és tegyél belőle a karodra, hogy kiderüljön, allergiás vagy-e rá. Ily módon csökkentheted a haszontalan és káros termékek vásárlásának kockázatát.

HIRDETÉS

3. Csak ugyanazon termékskála kozmetikumait használni

A vállalatok kozmetikai sorozatokat állítanak elő, amelyeknek számos problémát meg kell oldaniuk. De néha előfordul, hogy a sorozat nem minden terméke működik jól nálunk. Például a krémek nagyon jól hidratálják a bőrt, de a tonik kiszárítja. Ebben az esetben nincs semmi rossz abban, ha megvásároljuk egy másik cég termékét. Fontos a termékeket úgy kiválasztani, hogy azok megfeleljenek a bőrödnek.

2. Nem használsz ránctalanító krémet a lehető legkorábban

HIRDETÉS

A fiatal bőrnek általános karbantartásra van szüksége: hidratálás, védelem az UV-fénytől és más káros tényezőktől. Ha túl korán kezded használni a ránctalanító krémet, fennáll a bőrirritáció vagy allergiás reakció veszélye. Ezenkívül a bőr leállíthatja a kollagéntermelést, külső segítséget remélve. Tehát csak akkor van szükséged ránctalanító termékre, ha észreveszed az öregedés első jeleit.

1. Szűk lófarok viselése

HIRDETÉS

A szűk lófarok nagyon kényelmes, különösen szeles időben. Ugyanakkor nagyon sok probléma létezik, amelyhez az ilyen lófarok viselése vezethet. A fejfájás és a migrén mellett a szoros lófarok hajhullást is okozhat. A haj folyamatos húzásától meglazulnak a hajhagymák gyökerei, ami gondot okozhat az új haj növekedésében. Tehát, ha lehetséges, ne viselj szoros lófarkat.

Ezek közül te melyik hibát követed el? Mondd el nekünk kommentben!

 

loading...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!