Hírek

Időseket is érintő változások jönnek a Volánbuszokon!

Jelentős fejlesztések zajlanak a Volánbusz hálózatában, amelyek az időseket is kedvezően érinthetik. Az egyik legfontosabb változás, hogy egyre több járaton lehet készpénzhasználat nélkül, bankkártyával vagy érintésmentes fizetésre alkalmas eszközökkel, például okostelefonnal vagy okosórával jegyet és bérletet váltani. Ez hatalmas könnyebbséget jelent azoknak, akik nem szeretnek készpénzt magukkal hordani, különösen az idősebb korosztály számára.

Készpénzmentes jegyvásárlásEgyre több Volánbusz járaton lehet készpénz nélkül jegyet és bérletet váltani. A POS-terminálok lehetővé teszik, hogy bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával fizessünk. Ez különösen az idősek számára jelent könnyebbséget, hiszen nem kell készpénzt hordaniuk magukkal.

Terminálok elérhetőségeA Volánbusz 2024 nyár elején kezdte meg a POS-terminálok telepítését az országban. Jelenleg a járatok egyharmadán elérhető a kártyás fizetési lehetőség, és az ősz végére minden helyközi buszon bevezetik ezt a megoldást, ami jelentősen felgyorsítja az utaskiszolgálást.

Új helyjegyrendszer2024 végére a Volánbusz és a MÁV teljes egybeolvadása révén egységes helyjegyek kerülnek bevezetésre, amelyek ára 300 forint lesz. Az új rendszer átláthatóbb és kényelmesebb jegyvásárlást biztosít, különösen az idősebb utasok számára.

forrás