Érdekesség

JÖN A 10 FOKOS HŐMÉRSÉKLET! Ekkor tör be az ŐSZ!

JÖN A 10 FOKOS HŐMÉRSÉKLET! Ekkor tör be az ŐSZ!

Az idei nyár különösen forró és megterhelő volt, a hőségriadók szinte egymást érték, és több melegrekord is megdőlt. Az Országos Mentőszolgálat szerint idén nyáron soha nem látott mennyiségű segélyhívás érkezett, különösen a nagyvárosokban, mint Budapest. A nyári hőség sokakat megviselt, és most úgy tűnik, végre elérkezik az enyhülés: jön az ősz!

A Severe Weather előrejelzése szerint szeptember végére jelentős lehűlés várható, amikor a hőmérséklet akár 10 fokra is visszaeshet. Az ősz kezdetét jelentő lehűlés esős időszakkal érkezik majd, különösen Közép-Európában, beleértve Magyarországot is. Bár Dél-Európában szárazabb időre lehet számítani, a középső és északi régiókat egy alacsony nyomású rendszer éri el, amely több csapadékot hoz magával.

Az őszi időjárás különösen érezhető lesz szeptember végére, amikor a meteorológusok előrejelzése szerint az igazi lehűlés beköszönt. Az emberek már most készülhetnek a melegebb ruhák elővételére, mert hamarosan beköszönt a hűvösebb, esősebb idő.

Már PONTOSAN látszik, mikor esik be igazán a hőmérséklet: Az igazi ősz szeptember végén robban be, hozva magával az esőt és a lehűlést. Készüljetek fel, mert az átmeneti időszak nem tart sokáig, és hamarosan búcsút mondhatunk a nyárnak!

A Severe Weather őszi csapadék-előrejelzése szerint Dél-Európa nagy része szárazabb időre számíthat. Ezzel szemben egy alacsony nyomású rendszer az északi területekre, mint például az Egyesült Királyság és Írország, több esőt hozhat. Emellett Közép-Európában, beleértve Magyarországot is, jelentős csapadék várható.

Budapest ősszel is lenyűgöző látványt nyújt, amit Fényes Roland zenés kisfilmje is bemutat, megörökítve a város szépségeit az év egyik legszebb időszakában.