Emberek

Ez volt Alain Delon utolsó kívánsága! Alain Delon családja nemet mondott, NEM teljesíti a színész utolsó kívánságát!

Alain Delon családja nem teljesíti a színész utolsó kívánságát: A belga malinois, Loubo története

A világ egy ikonikus színésztől búcsúzott, amikor Alain Delon, a francia mozi legendája, 88 éves korában elhunyt. Azonban a színész halála utáni események egy rendkívül szokatlan kéréssel hozták reflektorfénybe a családot: Delon azt kérte, hogy szeretett kutyáját, Loubót altassák el, és temessék el vele együtt. A család azonban úgy döntött, hogy nem tesz eleget ennek a különleges kérésnek.

Egy különleges kapcsolat

Delon köztudottan szoros köteléket ápolt négylábú barátaival. Élete során több tucat kutya kísérte, és a színész gyakran beszélt a szeretetről és a hűségről, amit tőlük kapott. Különösen mély kapcsolatot alakított ki utolsó társával, Loubóval, a belga malinois fajtájú kutyával. „Loubóval való kapcsolatom más, mint bármelyik korábbi kutyámmal. Ő az otthonom, a családom” – nyilatkozta egyszer a színész.

2018-ban egy interjúban Delon már előrevetítette különleges kérését: „Ha előbb halok meg, mint Loubo, megkérem az állatorvost, hogy együtt mehessünk el. A karjaimban fog elaludni. Inkább ezt teszem, minthogy tudjam, hogy a síromon kell majd meghalnia, annyi fájdalom közt.”

A család döntése és a közösség reakciói

Annak ellenére, hogy Delon szívből jövő kérést hagyott hátra, családja úgy döntött, hogy nem teljesíti ezt a kívánságot. A döntés mögött a család mélyebb megértése és a kutya iránti felelősségvállalás állt. Loubo továbbra is a család gondoskodását élvezheti.

„Alain megértette az ember és az állat közötti mély köteléket. Egész életében hűséges négylábú társai vették körül, akik szeretetet és vigaszt nyújtottak neki. Így volt ez Loubóval is, az utolsó társával, akit hátrahagyott” – állt a család hivatalos közleményében.

A színész kívánsága azonban nagy visszhangot váltott ki az állatvédő szervezetek körében is. Többen elítélték a kérést, hangsúlyozva, hogy egy állat életét nem szabadna egy ember halálához kötni. „Egy állat életét nem szabadna egy ember életétől függővé tenni” – nyilatkozta egy szervezet képviselője.

A kutyák és Delon öröksége

Alain Delon életének nagy részét a kutyák iránti szeretet és hűség határozta meg. A színész legalább 35 korábbi kutyáját temették el egy kápolnában, amelyet saját birtokán, La Brulerie-n hozott létre. A francia színész ezen a helyen akart nyugodni, körülvéve azokkal a kutyákkal, akik életének fontos részei voltak.

Alain Delon utolsó nyilvános szereplése a 2019-es cannes-i filmfesztiválon volt, de azóta visszavonultan élt douchy-i otthonában. Halálakor családja és hűséges kutyája, Loubo is mellette voltak, megadva neki a végső békét és nyugalmat.

A család hivatalos közleményében a következőképpen búcsúztak: „Alain Fabien, Anouchka, Anthony és kutyája, Loubo mély szomorúsággal jelentik be édesapjuk halálát. Békésen hunyt el douchy-i otthonában. Alain-t három gyermeke és családja vette körül.”

Alain Delon emléke örökké él tovább, nemcsak filmes munkássága, hanem az állatok iránti mély szeretete és tisztelete miatt is.