Érdekesség

Kiadták a narancssárga riasztást erre a vármegyére augusztus 20-ra: Özönvíz, akár 50 mm csapadék is hullhat, villámárvíz kialakulásától is tartani kell

Az időjárási előrejelzések alapján az előttünk álló napokban változékony időre számíthatunk, különösen a Dunántúl és Északi-középhegység térségében. Az előrejelzések szerint zivatarok és viharos széllökések is előfordulhatnak, melyek komoly esőzésekkel és jégesővel járhatnak.

Hétfőn még csak szórványosan számíthatunk villámlásra és mennydörgésre, de estére már a Dunántúlon is megjelenhetnek zivatarok.

Kedden a zivatarok kialakulásának esélye növekszik, különösen Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén.

Ezek a viharok viharos széllökéseket, intenzív esőzést, valamint kisebb jégesőt hozhatnak magukkal.

A keddi nap folyamán intenzívebb, egymást követő zivatarok is kialakulhatnak, melyeket nagyobb méretű jégeső és felhőszakadás kísérhet.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés vonatkozik: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Vas, Pest, Heves, Nógrád vármegyékre.

Veszprém vármegyére külön narancssárga figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt! A Dunántúli-középhegység egyes részein akár 50 mm-nél is több eső hullhat, ami akár villámárvizekhez is vezethet – írja a nuus.hu.

Az esti órákra azonban fokozatosan csökken a zivatarok kialakulásának esélye.

Emellett továbbra is meleg időre számíthatunk, és bár kedden enyhülhet a hőség, az ország nagy részén még mindig 25 fok feletti hőmérséklet várható.

Az előrejelzés tanulsága, hogy az elkövetkező napokban érdemes felkészülni a hirtelen változó időjárási viszonyokra, különösen a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében.

Az intenzív esőzések és zivatarok miatt javasolt óvatosan közlekedni, és figyelni a helyi időjárási figyelmeztetéseket.