Érdekesség

9 rémálom-döntés, amelyet kerülnöd kellene a felújítás során

Amikor az emberek felújítást terveznek, vagy csak valami szépet vásárolnak a lakásukba, gyakran az interneten és magazinokban nézegetnek gyönyörű képeket. De nem mindig olvassák el azok véleményét, akik már kipróbáltak bizonyos tervezési ötleteket. Például a fogantyúk nélküli konyhaszekrény elképesztően jól néz ki mind a fényképeken, mind a való életben, de valójában nagyon kényelmetlen használni.

Megtudtuk, hogy mely divatos belsőépítészeti ötletek válhatnak rémálommá.

Konyhabútor fogantyúk nélkül

A konyhaszekrény rendes fogantyúk nélkül, amely a felület megnyomásával nyílik, nagyon klassz és modern. De a valóságban a felületeket mindenhol ujjlenyomat borítja, és a nyitórendszer nem mindig olyan kényelmes.

A push open vagy tip-on rendszert sokáig tart megszokni, mert korábban mindig a hagyományos módon nyitottuk ki az ajtókat. Előfordulhat az is, hogy véletlenül a térdeddel, a csípőddel vagy más testrészeiddel megnyomod az ajtókat. Nyilvánvaló, hogy ezek a rendszerek elég sok pénzbe is kerülnek.

Konyhai fal sok barázdával

A modern világ sokféle anyagot kínál a konyhában lévő falakhoz. De ne feledd: minél kisebbek az elemek, annál nehezebb lesz róluk lemosni a zsírt. Különösen a barázdákból.

Bonyolult csillárok a konyhában

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a nagy csillárok sok díszítőelemmel megfelelőek a konyhában. A valóságban azonban elég nehéz lemosni ezeket a kis világító elemeket. És a zsír a porral együtt kétségtelenül le fog rakódni a csillárra. Semmi sem akadályozhatja meg, hogy ez megtörténjen.

Csillárok csésze-szerű lámpaernyőkkel

A csésze-szerű lámpaernyőkkel rendelkező csillárok szépek lehetnek, de határozottan nem praktikusak. A por óhatatlanul felhalmozódik belül, ebben biztos lehetsz. Tehát, ha úgy döntesz, hogy beszerzel egy ilyen csillárt, készülj fel arra, hogy rendszeresen le kell mosnod.

Ajtókilincsek éles szélekkel

Nagyon sokféle kilincs közül lehet választani. És néha nem is vesszük észre, hogy némelyikük veszélyes, amíg nem lesz késő. Ez különösen igaz az éles szélű fogantyúkra. Állandóan beleakadhatsz a ruháiddal, és akár el is tépheti a ruháidat. Ez a cikk szerzőjével többször előfordult.

Élénk színek a konyhában

Az emberek hosszú ideje vásárolnak élénk színű konyhaszekrényeket. Lehet, hogy az elején szépnek tűnik, de aztán megszokod ezeket a színeket, és még irritálhatnak is. Használhatsz élénk színeket hangsúlyozásra vagy valaminek a kiemelésére.

Felső konyhaszekrény pneumatikus ajtókkal

A pneumatikus ajtókkal ellátott konyhai szekrény nagyon modernnek, kényelmesnek és praktikusnak tűnik. De nem az, ha alacsony emberek élnek a házban. Miután kinyílt az ajtó, vagy fel kell ugranod, hogy becsukd, vagy fel kell másznod egy székre.

Emellett néha a polcok túl közel vannak a mennyezethez, és az ajtók esetleg nem nyílnak ki a legteljesebb mértékben, ezért a polcokat nehéz lesz használni.

Üvegből készült csészeszerű mosdókagyló

Ezek a mosdók csodálatosan néznek ki a fotókon. De a való életben nem igazán praktikusak. Először is, nem fér beléjük sok víz, ezért mindig figyelned kell, és ügyelni kell arra, hogy a víz ne fröccsenjen ki és ne folyjon túl.

Ezenkívül minden használat után valószínűleg vízfoltok lesznek a mosdón, és látni fogod őket. Tehát minden nap meg kell tisztítanod.

Világítás a konyhabútor felső részében

Ezek a lámpák jól néznek ki, de egyáltalán nem funkcionálisak. Megvilágítják a fejedet, de nem a munkafelületedet. Jobb, ha közvetlenül a szekrény alá helyezzük a lámpákat.

Lehet, hogy nem értesz egyet a cikk néhány ötletével, és van más ötleted? Oszd meg őket az alábbi hozzászólás részben!