Emberek Érdekesség

8 szerény királyi személy, akiknek hétköznapi munkájuk van

Tudjuk, hogy mielőtt Meghan Markle a királyi család tagja lett, színésznő volt. De vannak szerényebb királyiak, akiknek hétköznapi munkájuk van, és az egész világnak megmutatják, hogy a munka (és nem a királyi cím) az, ami méltóságot ad valakinek.

Mi úgy gondoljuk, hogy minden munka fontos, és szeretnénk megmutatni 8 királyi személyt, akik ugyanezt a filozófiát vallják.

1. Zsófia svéd hercegnő egy kórházban dolgozik.

Zsófia hercegnő nagyszerű személyiséggel rendelkezik. Számvitelt tanult, és üzletfejlesztésre szakosodott. De ezen kívül okleveles jógaoktató, sőt New Yorkban is dolgozott. Nem sokkal ezelőtt Zsófia úgy döntött, hogy önkéntesként hozzájárul az „egészségügyi szakemberek nagy terhelésének enyhítéséhez”.

Elvégezte a 3 napos sürgősségi online tanfolyamot, hogy segítsen egy túlterhelt stockholmi kórházban. Úgy támogatja az orvosokat és a nővéreket, hogy konyhai műszakokat végez, és eszközöket tisztít és fertőtlenít.

2. Vilmos herceg mentő pilóta.

Vilmos herceg a katonai pálya mellett döntött, és hadnaggyá is avatták. De veszélyes munka volt ez a királyi család egyik tagjának, ezért a Brit Királyi Haditengerészetnél és a Brit Királyi Légierőnél folytatta kiképzését és mindkettőben megszerezte a hadnagyi rangnak megfelelő rendfokozatot.

A légierőnél való szolgálata után 2014-ben Vilmos főállású szerepet vállalt mentőpilótaként. Beosztása fizetett volt, de fizetését egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.

3. Charlène monacói hercegné profi úszó.

Charlène hercegnő Rhodesia-ban (ma Zimbabwe) született és úszókarrierjét 1996-ban, a dél-afrikai bajnokságban kezdte. 2000-ben a sydneyi olimpián Dél-Afrikát is képviselte, de 7 év után vállsérülése miatt visszavonult a versenyúszástól.

Most a hercegnő találkozókat tart paralimpiai sportolókkal, és hallássérült gyermekek számára fenntartott rehabilitációs központokat látogat.

4. Charlotte hannoveri hercegnő publikált író.

Charlotte Casiraghi nem csak egy gyönyörű nő, de okos is és szereti, ha saját hozzájárulása van a társadalomhoz. A hercegnő publikált író és magazinszerkesztő. Emellett az Above magazin főszerkesztője volt 2009-ben.

Később 2 barátjával elhagyta ezt a szerepet, hogy az ökológiai és a divathoz kapcsolódó projektek megalapítására összpontosítson. 2009-ben Charlotte bejelentette, hogy 3000 példányt tervez kiadni Ever Manifestum kiáltványából, amelyből kiderül, hogy a divatipar milyen káros hatással van a globális környezetre.

5. Mária dán hercegnő értékesítési vezető és tanár.

Mária hercegnőnek kiváló génjei vannak. Apja akadémikus és matematika professzor volt, így nem csoda, hogy ugyanazt a tehetséget kapta. 1998-ban, édesanyja halála után 6 hónappal lemondott értékesítési vezető posztjáról és Amerikába, valamint Európába utazott, és 2002 első felében Mária angolt tanított egy párizsi üzleti iskolában.

Dániába költözése után projekt-tanácsadóként alkalmazták egy üzletfejlesztési, kommunikációs és marketing cégnél.

6. Vilmos Sándor holland király pilóta.

Amikor Vilmos Sándor király fiatal volt, katonai szolgálatát a Holland Királyi Haditengerészetnél töltötte, majd később hadnagy lett. De ezen kívül van még egy másik érdeklődése. Vilmos Sándor pilóta, és bevallotta, hogy ha nem lenne a királyi család tagja, akkor szívesen lett volna légitársaság pilóta, hogy nemzetközileg repülhessen nagy méretű repülőgépekkel.

Van egy érdekes tény róla. „Vendégpilótaként” dolgozik egy kereskedelmi légitársaságnál. Hosszú évek óta repül észrevétlenül, és az utasok ritkán ismerik fel – mondja a király.

7. Miklós dán herceg modell.

Miklós dán herceg a dán királyi család tagja és 21 éves. Miklós megtalálta, amit szeret csinálni, és 2018-ban divatmodellként kezdett dolgozni. A londoni divathéten debütált. Ezt követően a divat szépreményű ifja lett, és megnyitotta a legutóbbi Dior Homme 2020 show-t.

8. Joachim belga herceg a haditengerészet tisztje.

10 évvel ezelőtt Joachim belga herceg elvégzett egy önkéntes katonai tanfolyamot. Később a brugge-i Tengerészeti Iskolában végezte el tanulmányait, hogy a tétlen élet helyett a belga haditengerészet tisztje legyen. Ez az egyenruha kétségtelenül illik hozzá.

Melyik állást választanád, ha királyi család tagja lennél? Mely szakmai területeket szeretnéd kipróbálni?