8 jel, ami azt mutatja, hogy az arcod hamarabb kezd öregedni, mint kellene

Bár elfogadjuk azt a valóságot, hogy bőrünk idővel megöregszik, lehetséges, hogy a bőr öregedésének jelei már húszas éveink alatt is megjelenhetnek. Ezeknek a fizikai változásoknak a többsége ártalmatlan, de kényelmetlen érzést kelthet bennünk, sőt befolyásolhatja az önbizalmunkat. Életmódunk és szokásaink megváltoztatása, amint észleljük a bőr öregedésének korai jeleit, azt jelenti, hogy hosszabb ideig élvezhetjük fiatalos megjelenésünket.

Mi szeretnénk megőrizni bőrünk egészségét, és kiderítettük, mire kell figyelned, hogy megtudd, korábban öregszik-e a bőröd.

1. Kis dudorok vannak az arcodon.

Ezeket az apró dudorokat miliának hívják, amelyek apró fehér dudorok, amelyek általában az orr és az orcák körül jelennek meg. Akkor alakulhatnak ki, amikor a bőrünk kezdi elveszíteni a hámlási képességét. Az olyan termékek túlzott használata, mint a szteroidos krémek, gyorsabbá tehetik bőrünk öregedését és miliát okozhatnak.

2. Az ajkaid elvékonyodnak.

Ha azt veszed észre, hogy a húszas éveidben elvékonyodnak az ajkaid, akkor lehetséges, hogy a bőröd a szokásosnál gyorsabban öregszik. A fő ok az ajkak kollagénszintjének csökkenése lehet. Ennek oka lehet kiszáradás, a szívószálak gyakori használata, a túlzott napsugárzás és a C-vitamin hiánya is.

3. A bőröd könnyen megsérül.

A bőrünk is gyorsabban öregedhet, mint gondolnánk, ha olyan zúzódásokat szerzünk, amelyek úgy tűnik, mintha a semmiből sejtelmesen jelennének meg. Ez azért történik, mert a bőrünk vékonyabbá vált a normálisnál, így hajlamosabb a zúzódásokra és a sebek lassabb gyógyulására. A bőr gyakori hidratálása megakadályozhatja ezt.

4. Bőröd textúrája papírszerűvé válik.

Sok napsugárzás fényvédő nélkül a fő oka ennek. A károsodás az elasztin lebomlásának köszönhető, amely lehetővé teszi bőrünk nyúlását és visszatérését a normális helyzetbe. Azok is nagyobb veszélynek vannak kitéve, akik gyakran használják a szoláriumot.

5. A szemhéjad kezd csüngeni.

Hirdetés

Lehet, hogy abba kellene hagynod a szemed szokásosnál többszöri dörzsölését, ha azt veszed észre, hogy a szemhéjad kezd csüngeni. A ptosis néven is ismert csüngő szemhéjak, a merev kontaktlencsék gyakori használata esetén is előfordulhatnak, vagy egy közelmúltbeli szemműtét hatásai lehetnek.

6. Az orrod hegyének alakja megváltozott.

A legtöbb ember számára az orr alakváltozása természetesen a negyvenes éveiben következik be. Sajnos a nap káros hatása miatt a bőr öregedése ezt hamarabb megvalósíthatja. Ez a legtöbbünket lehangolhatja. Szerencsére a modern orrplasztikai eljárások minimálisan invazívak és egyenletes, természetes eredménnyel járnak.

Hirdetés

7. Nagyon sok vörös anyajegyet látsz az arcodon.

Ezeket a vörös anyajegyeket cseresznye angiomáknak is nevezik, és általában 30 évesnél idősebb embereknél fordulnak elő, és a 40 évesnél idősebbeknél még gyakoribb. Ezek a vörös foltok nem károsak, de vannak lehetőségek azok számára, akik el akarják távolíttatni őket, például kriosebészet és lézeres műtét.

8. Puffadt szemed van, amely soha nem tűnik el.

Hirdetés

Könnyű ezt a jelet figyelmen kívül hagyni, mert a puffadt szemekről az emberek általában azt gondolják, hogy ez egy normális jelenség a 20 év feletti embereknél, és nem a bőr idő előtti öregedésének jelei. A puffadt szemek másik oka – az alváshiánytól eltekintve – a szem körüli folyadékgyülem. Az egyik mód annak megszüntetésére, hogy kiiktatjuk étrendünkből a sós ételeket, hogy megakadályozzuk a fokozott víz-visszatartást a szem környékén.

Ezek közül melyiket vetted észre az arcodon? Milyen lépéseket teszel annak érdekében, hogy megakadályozd a bőröd öregedését?