7 tény a német életről, amelyek hallatán azt fogod mondani, “Én is akarom”

Amikor először érkezel Németországba, nem bírod ki, hogy ne kiáltsd azt “Wow! Ez csodálatos! “Cikkünk nem a városnézésről szól, hanem a hétköznapi dolgokról, amelyek kényelmesebbé teszik az emberek életét. Ha végig olvasod az egész cikket, készen fogsz állni arra, hogy ellátogass az országba.

Számos érdekes dolgot gyűjtöttünk össze, amelyek teljesen normálisak a németek számára.

Hirdetés

Parkolás

Női parkolóhelyek. Ezek a parkolóhelyek általában könnyeben megközelíthető területeken találhatók, mint a többi hely, és ez nem a lovagiasságról szól. Így próbálják a németek megakadályozni a nők elleni esetleges támadásokat, amelyek elég gyakoriak a mélygarázsokban. A nők parkolóhelyei közelebb állnak a parkoló kijáratához, hogy fenyegetés esetén segítsenek a nőknek.

Kerékpárosok

Hirdetés

Németország a kerékpárosok országa. Mindenütt ott vannak. Németországban a lakosság 96% -a rendelkezik kerékpárral. Ezért, mielőtt kiszállsz egy autóból, győződj meg róla, hogy nincsenek épp ott elhaladó biciklisek.

És ne sétálj kerékpárutakon. Ellenkező esetben a kerékpárosok rád dudálnak.

Szupermarket

Az első dolog, amin talán meglepődsz, hogy minden árat feltüntetnek 1 kilogrammra, 100 grammra és 1 literre is. Az 1 kg (100 g vagy 1 liter) termék ára, közvetlenül az “elsődleges” ár alatt található. Ez segít a vásárlóknak összehasonlítani és kiválasztani egy terméket a legkedvezőbb áron.

Hirdetés

Ha egy üveg vizet vásárolsz, figyelj az árcédulára: magának a palacknak az ára elkülönül a víz árától. Ha visszaviszed az üres palackot a szupermarketbe, akkor ezt a pénzt visszakapod.

Készülj fel, hogy a blokkon is megtalálod az üveg árát (szintén külön).

Elnézést, zárva vagyunk!

Hirdetés

Rendszerint minden üzlet bezár 20 órakor, néhány bevásárlóközpont pedig 19 órakor. Van egy külön törvény, amely szabályozza az összes üzlet nyitvatartási idejét. Ezt tartsd szem előtt, amikor tervezed a napodat.

Kutyák

Németországban mindenhol kutyákkal találkozhatsz: a metrón, kávézókban, parkokban és a tereken.

Kutyapiszok felszedő zacskókat is találsz minden utcán, minden kerületben. A használt zacskókat speciális szemetesekbe lehet kidobni, amit még a kezeddel sem kell megérinteni.

Hirdetés

Mellékhelyiségek

Különböző városi események idején ilyen típusú piszoárok kerülnek kihelyezésre. Ingyenesek, így a 0,75 €-ot megtakaríthatod, amit egy privátért kellene fizetned. Sajnos ezek csak a férfiak részére vannak.

Itt van egy jó “eszköz” a szülőknek: hétköznapi pelenkázóasztalok, amelyek ingyenes pelenkákkal vannak feltöltve. Ezek a pelenkázók szinte minden nyilvános WC-ben megtalálhatók.

Hirdetés

A német WC-jelzőtáblákat és dekorációkat gyakran posztolják az utazók az Instagramra és a Facebookra.

Néha a vécék igazi remekművekké válnak.

Szaunák

Hirdetés

Németországban a férfiak és a nők együtt járnak a szaunákba, és általában nem viselnek fürdőruhát. A törölközőt kizárólag higiéniai célra használják: ráülni. Egyébként a koedukált öltözők is megszokottak arrafelé.

Német humor

Gyere egy kicsit közelebb… Temetkezési szolgáltatások

Szórakoztató tények Németországról. … Nincs semmi szórakoztató Németországban, IRÁNY VISSZA DOLGOZNI!”

Hirdetés

Az emberek azt mondják, elég nehéz egy németet megnevettetni.

Bónusz

Az Oktoberfest, az egyik leghíresebb sörfesztivál, a világ legnagyobb népi rendezvénye. Nem sokan tudják, hogy valójában szeptemberben kezdődik, így korábban meglátogathatod, mint gondolnád.

Ahhoz, hogy jobban megtervezhesd az utazásodat, látogass el a hivatalos weboldalra, és keresse meg a pontos dátumot, hogy mikor tartják.

Hirdetés

Voltál már Németországban? Mi nyűgözött le a legjobban? Oszd meg velünk kommentben!

 

loading...

Mit gondolsz?

0 1