Emberek

16 online vásárlás, ami ablakon kidobott pénz volt

Az interneten történő vásárlással kapcsolatban gyanakvóbbak az emberek, mint amikor személyesen, egy áruházban teszik ugyanezt. Ennek az az egyik oka, hogy webes vásárláskor csak az illusztrációkra és a szöveges leírásra hagyatkozhatunk a megvásárolni kívánt termékekkel kapcsolatosan. Személyes vásárlás során viszont a saját szemünkkel is megbizonyosodhatunk arról, hogy egészen pontosan mire is költjük el a pénzünket.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mindezek fényében miért lehet az, hogy mégis egyre növekszik a digitális úton történő rendelés népszerűsége? Nos, mert kényelmes és gyors, akár a fotelünkben ülve is elintézhetjük a bevásárlást, ahelyett, hogy egy áruházban kellene keringenünk egy bevásárlókocsival, hogy aztán amikor végre bepakoltunk mindent, amit szerettünk volna, beálhassunk a kasszáknál egy hosszú sorba.

Azt is hozzá kell tennünk azért, hogy napjainkban már biztonságosabb az online vásárlás, mint sok évvel ezelőtt de arra azért oda kell figyelniük a vásárlóknak, hogy csakis megbízható, leinformálható webáruházból vagy eladótól rendeljenek.

1. Ha nagyon szőrszállhasogatóak szeretnénk lenni, akkor azért találhatnánk „nüansznyi” különbségeket a két ruha között.

2. Arról valahogy nem tettek említést a vásárlók számára, hogy ez egy „csináld magad” pulóver.

3. A kislányomnak egy webshopban vásároltam egy aranyosnak látszó Micimackós jelmezt, de egy ilyen maszkot kaptunk helyette:

4. Vásároltam a neten egy két személyes sátrat, aminek a leírásában elfelejtették megemlíteni, hogy gyerekekre méretezték. Ez csak akkor derült ki a számomra, amikor elvittem magammal fesztiválozni.

5. Csak egy egyszerű Pókember jelmezt szeretett volna a halloweeni buliba, de helyette be kellett érnie ezzel a… valamivel.

6. Minden bizonnyal a vásárlónak jeleznie kellett volna előre, hogy bélést is kér a plüss mackóba.

7. Ezért érdemes kétszer is leellenőrizni a termék méreteit, mielőtt megrendeli az ember. A macska tekintete mindent elárul.

8. Rendeltem egy dinoszauruszos párnahuzatot a gyermekemnek. Végül is azt kaptam, ami a képen van, csak nem egészen olyan formában.

9. Pár napja rendeltem egy nagy tükröt a netről, és ma végre megérkezett. Még nem bontottam ki, de „remélem”, hogy nem tört össze a szállítás során…

10. Azt hittem, hogy lesz egy divatos felsőm, erre kaptam egy pólót, ami úgy néz ki, mintha papírból készült volna.

11. A képek alapján azt gondoltam, hogy majd az egész család bekucizhat a takaró alá a kanapén, de még én egyedül sem tudok betakarózni vele.

12. Megrendeltem a lábbelit, amire már régóta vágytam és amikor végre megérkezett a csomag, sírva fakadtam, ugyanis egy pár olcsó strandpapucs volt benne a cipő helyett.

13. Rendeltem egy arctisztító maszkot magamnak, de a mérete alapján maximum csak a macskámnak lesz jó.

14. Rendeltem egy műfenyőt karácsonyra, és a kislányom elkezdett sírni, amikor kibontottuk. Mondjuk meg tudom érteni…

15. Legközelebb valószínűleg már nem meri a férjére bízni a csomag átvételét.

16. Amikor felpróbáltam, hirtelen azt sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek kínomban. Asztalterítőnek azért még jó lehet.

via