16 jó hír a világból, amelyet igazán hallanunk kellett

A filmipar az űrbe költözik, és a fejlett technológia lehetővé tette egy 3D-s élő bőr létrehozását. A bolygó évtizedek óta először kapott egy kis szünetet és friss levegőt, ami elegendő volt számtalan pozitív környezeti eredmény eléréséhez.

Több igazán jó hírt gyűjtöttünk össze, hogy egy kicsit szebbé tegyük a napodat.

A világon a második ember gyógyult meg a HIV-ből, és immár 36 hónapja mentes a vírustól. Ez azt bizonyítja, hogy a betegség gyógyítható lehet.

A tudósok kifejlesztettek egy kesztyűt, amely valós időben fordítja a jelnyelvet beszéddé. A siketek tehát fordító nélkül kommunikálhatnak bárkivel.

A rétisasok, az Egyesült Királyság legnagyobb madarai, 1780-ban tűntek el az országból. Most, 240 évvel később, visszatérnek.

1979-ben az afrikai elefántot a veszélyeztetett fajok közé sorolták. A populáció megmentése érdekében kampány indult a faj megóvásáért. Nemrégiben arról számoltak be, hogy Kenyában a számuk 1989 óta megduplázódott.

Indiában 250 millió fát ültettek az éghajlatváltozás elleni kormányzati terv részeként.

Egy Down-szindrómás lány lediplomázott a Kaliforniai Művészeti Intézetben, fényképész és média szakon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

It’s happening… ⁣ ⁣ ⁣ @hbomax⁣ @courteneycoxofficial⁣ @lisakudrow⁣ @mleblanc⁣ @mattyperry4⁣ @_schwim_

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

Az ikonikus szituációs komédia, a Jóbarátok, 10 évig futott és 2004-ben ért véget. 16 évvel később bejelentették, hogy a stáb újra összeáll egy különleges epizódra.

Az ózonrétegben az Északi-sark felett létező legnagyobb lyuk bezárult. Ez azt jelenti, hogy nem csak jobban védve vagyunk, hanem meg is fordítottuk az általunk okozott károk egy részét.

Miután párja 2012-ben elhunyt, egy pakisztáni állatkert elefántját a „világ legmagányosabb elefántjának” nevezték. A magány mellett a rossz életkörülményektől is szenvedett. Végül nemrégiben engedélyt kapott az állatkert elhagyására. Kambodzsába szállítják, ahol társaságot és jobb életkörülményeket talál.

Hirdetés

Négy év, egyetlen eset nélkül, Nigéria bejelentette, hogy mentes a járványos gyermekbénulástól. Annak ellenére, hogy az embereknek még mindig vigyázniuk kell, és folyamatosan kapniuk kell az oltást, ez sok év után Afrikában véget vet a vírusnak.

Costa Rica a közelmúltban legalizálta az azonos neműek házasságát, az első Közép-Amerikai országként.

Bejelentették, hogy a NASA, Elon Musk SpaceX nevű vállalata, a Universal és Tom Cruise együttműködnek az első film forgatásában az űrben.

Az elmúlt évtizedekben a légszennyezés drámaibbá vált. Idén jelentős csökkenés derült ki az egész világon. Például az Egyesült Államok északkeleti részén a légszennyezés 30%-kal csökkent.

Hirdetés

A kutatóknak sikerült 3D-s élő bőrmodellt kinyomtatni. Ez megakadályozza az állatkísérleteket a jövőben.

A NASA egy robotot küldött a Marsra. 2021 februárjában landol majd a Marson, és felfedezi a bolygó geológiáját, és keresi az ősi élet jeleit ott.

Egy 11 éves nigériai balett-táncos több ösztöndíj-ajánlatot kapott a világ minden tájáról a baletttanuláshoz, miután vírusszerűen elterjedt az a videó, amelyen mezítláb táncolt az esőben. 2021-ben egy rangos iskolában kezdi meg tanulmányait az Egyesült Államokban.

Milyen jó dolgok történtek az életedben ebben az évben? Kérjük, oszd meg velünk pozitív híreidet kommentben!