15+ tény a macskákról, amelyek váratlan oldalukról mutatják be ezeket a bolyhosokat

Az ókori egyiptomiak imádták a macskaszerű Basztet istennőt, és úgy tűnik, átadták nekünk a stafétabotot, ezeknek a doromboló négylábúaknak az imádatával. Az egész internet továbbra is figyeli a macskák minden mozdulatát és minden vicces dolgot, amit csinálnak. De mit tudunk valójában a macskákról? Olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak?

Mi szerelmesek vagyunk a cicákba, ezért döntöttünk úgy, hogy végzünk egy kis kutatást.

Dusty a legtermékenyebb macska. Tenyésztési élete során 420 kiscicája született.

A Maine Coon rendkívül intellektuális macskafajta, amely könnyen tanítható.

Az Egyesült Királyság kormányának macskái, mint Humphrey (1988-2006) és Larry (2007-től napjainkig), hivatalos címet viselnek: “Miniszterelnökségi főegerész (Chief Mouser to the Cabinet Office)”.

A sziámi macskák megváltoztatják szőrük színét a hőtől függően. Testük hidegebb részei több pigmentet termelnek, ezért a mancsuk, a pofájuk és a farkuk sötétebb.

A házimacskák úgy születnek, hogy képesek úszni – ez természetes ösztöneik része.

A szfinx macskáknak legalább havonta kétszer fürödniük kell a bőrük szerkezeti jellemzői miatt.

Hirdetés

Az édes ízt érzékelő receptorok sokkal gyengébbek a macskáknál.

A legtöbb macska tulajdonos egyetemi végzettséggel rendelkezik, szemben a kutyatulajdonosokkal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Добрейшего вечера, друзья! Духовно расту над самим собой, гармонизирую пространство! Как у вас дела обстоят с букинистикой!? Что читаете? Всегда ваш, Зилли🐾. #котученый #психологиякота #котопсихология #зилликот #котзилли #британец #зиллибританец #нилтинарден #caennычмладший #zillicat #kotiksryblyovki #зилликотбританец #веселыйкот #cats #cat_my_boss #niltinarden #_britishshorthaircats_ #mycats #catsofinstagram #zilliandbooks #bookstagram #мяу #meowmeow

Зилли NIL TIN ARDEN (@kotik_s_ryblyovki) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés

A macskák hozzádörzsölődnek az emberekhez, hogy megjelöljék őket saját területükként.

A macskák nem nyávognak egymásnak. A nyávogást arra használják, hogy manipuláljanak minket: például egy csecsemő hangját utánozzák, ha éhesek.

Jelenleg több mint 500 millió házimacska van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Here’s your daily dose of cuteness ❤❤ Double Tap If You Like This video 😻😹 What do you think about this clip?😸 Tag a cat lover! 😻 . . . Follow @catcaretips For Everyday Cat Clips Follow @catcaretips For Everyday Cat Clips Credit By 🎬 Unknown Dm for credit 🙏 🇺🇸❤🇺🇸 . . (All rights® are reserved belong to their respective owners) . . . . . #catloversclub #catsofinstagram #ilovemycat #instagramcats #nature #catoftheday #lovecats #furry #sleeping #lovekittens #adorable #catlover #instacat #minuet #minuetcat #munchkin #munchkinstars #munchkincat #munchkinmoments #munchkinsofinstagram #munchkinlovers

Cat Care Tips (@catcaretips) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés

Az egyik első macskás videó 1894-ben készült.

Egy alom cicának több apja lehet.

Hirdetés

Azok a macskák, akik az almukon kívül kakilnak, arra késztethetik gazdáikat, hogy azt gondolják, megpróbálnak dominanciát mutatni, de szakértők szerint ez nem igaz. Általában vagy orvosi problémáik vannak, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy kontrollálják ezeket a baleseteket, vagy idegenkednek az alomtól. Mindazonáltal, a vizeletpermetezés magatartáshoz köthető, például kijelölhetik területüket vagy megmutathatják, hogy készek a párzásra (és ezt mind a kandúrok, mind a nőstények megteszik).

A macskák nem képesek fejjel előre lemászni a fákról. Karmaik szerkezete akadályozza meg őket ebben.

A macskák túlélhetnek egy 19 emeletnyi esést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

☁️🐱☁️ наверно это инстаграм мориса🙈 #котнакрыше #лапино

@ brodskaya.a által megosztott bejegyzés,

Hirdetés

Az ókori Egyiptomban a családok a gyász jeleként leborotválták a szemöldöküket, amikor egy macska elpusztult az otthonukban.

Macskák okozták Egyiptom meghódítását II. Kambüszész perzsa parancsnok által. Tudatában volt annak, hogy az egyiptomiak hogyan bánnak ezekkel a bolyhos lényekkel, és megparancsolta harcosainak, hogy rajzolják Basztet képét a pajzsukra, és megparancsolta nekik, hogy macskákat tegyenek a hadsereg elé más állatokkal együtt. Az egyiptomiak megadták magukat.

Merlin a macska, az Egyesült Királyságból, bekerült a Guinness-rekordok könyvébe a leghangosabb dorombolásért. Dorombolása elérte a 67,8 db (A) értéket.

A francia macska Félicette (a „Felix” francia, nőies formája, mint a rajzfilmes macska) volt az első macska, akit az űrbe juttattak. A cica biztonságosan túlélte a repülést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

On October 18th, 1963, Félicette was the first cat launched into space as part of the French space program! 🇫🇷 . Prior to her travels, she went through months of extensive training, similar to what humans experienced at the time. 🚀⠀ . As a result of a 2017 Kickstarter campaign, Félicette was recently memorialized in a 5 foot statue in Eastern France at the International Space University! 🐈⠀ . #space #catfluence #france #felicette #felicettethecat #spacecat #outerspace #spacex #french #trevel #liftoff #54321 #kickstarter #statue #legend #isu #spaceu #spaceuniversity #internationalspaceuniversity #international #europe #frenchcat #catfluencer #easternfrance #moon #mars #jupiter

𝗖𝗮𝘁 𝗜𝗻𝗳𝗹𝘂𝗲𝗻𝗰𝗲𝗿 𝗡𝗲𝘁𝘄𝗼𝗿𝗸 (@catfluence) által megosztott bejegyzés,

Az Ailurophilia (görögről fordítva: “macska” + “szerelem”) a macskákhoz való rendkívül erős kötődésre utal.

A fent említett Felix, a macska lett az első rajzfilm-macska. 1919-ben jelent meg a képernyőn.

A macskák veséje alkalmas a tengervíz szűrésére. Ez azt jelenti, hogy a macskák ihatnának tengervizet, de ezt nem akarják megtenni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Кот первый раз на море 🐈🌊. Какие глаза 👀😂. 02.09.2020г. #котэ #котнаморе

@ nonames373 által megosztott bejegyzés,

A macskák nem azért bámulják bűvölten a szoba üres sarkát, mert szellem van ott, hanem azért, mert ultraibolya fényben látnak. A legvalószínűbb, hogy a tapétád ebben a spektrumban nyelte el a fényt, ami miatt az állatod teljesen másképp látja azt, mint te.

Bónusz: A világ leggazdagabb „macskája” a japán rajzfilmfigura, Hello Kitty. Több mint egymilliárd dollárt keresett.

Azért gyűjtöttük össze ezeket a furcsa tényeket, hogy ismét emlékeztessünk benneteket arra, hogy mennyire egyediek a doromboló háziállataitok. Kérjük, oszd meg kommentben a cicád fényképeit.