12 hétköznapi cikk, amely visszaviszi konyhánkat a kőkorszakba

Mindannyian sok időt töltünk a konyhában: főzünk, ebédelünk, takarítunk, beszélgetünk a barátokkal egy csésze tea mellett. Néha ugyanazokat a tárgyakat használjuk évekig, és megfeledkezünk a régiekről és a feleslegesekről. Így a konyhánk fokozatosan rendetlen lesz. És nem vesszük észre, mert egyszerűen megszoktuk.

Úgy gondoljuk, hogy a konyhánk sokkal kevésbé lesz rendetlen, ha eltávolítjuk azokat a felesleges tárgyakat, amelyeket a legtöbben egyszerűen nem használnak.

1. Régi vágódeszkák

Bármely fa vagy műanyag vágódeszka idővel elhasználódik. Karcolások, vágások és még makacs ételfoltok is borítják. Ez gombák és baktériumok szaporodásához vezet a felszínen. Ezektől a deszkáktól a legjobb megszabadulni.

2. Eldobható ételtárolók és csomagolások

A szupermarketben sok ételt kényelmes csomagolásban árulnak, amelyeket nem dobunk ki, hanem a szekrényben vagy a mosogató alatt tárolunk. Azt gondoljuk: “Talán jól jön majd.” De valójában ezután soha nem használjuk őket. Nyilvánvalóan a nagyszüleinktől örököltük ezt a szokást.

3. Régi serpenyők karcolásokkal és eltávolíthatatlan zsírréteggel

Valahányszor hús vagy bármi más megég a kedvenc serpenyőnkben, a rossz tapadásmentes bevonatot hibáztatjuk. Minden nap megígérjük magunknak, hogy “veszek egy újat, és ezt kidobom.” De soha nem tesszük meg. A mély karcolások az alján az első jele annak, hogy a serpenyő felülete már nem tudja hatékonyan ellátni a funkcióját.

4. Több zacskónyi száraz élelem

Az élelmiszerbolt meglátogatása után az összes gabonafélét, tésztát és egyéb száraz ételeket automatikusan a csomagolásában hagyjuk. E csomagok tartalmát általában csak részben használjuk fel, míg a többi a polcon marad. Végül teljesen ki nem fogyott zacskók szép gyűjteményével végezzük. A legjobb, ha a száraz ételeket speciális edényekben tárolod. Kényelmesek, és az ételek jobban megőrződnek ezekben az üvegekben.

Hirdetés

5. Szívószálak, koktélpálcikák és egyéb díszek

A már régen vásárolt szívószálak vagy ernyők általában a konyhaszekrényekben vagy a fiókokban gyűjtik a port. Valószínűleg csak 1-2 alkalommal használták őket rendeltetésszerűen. Kétségtelen, hogy ünnepi megjelenésűek, és talán egyszer jól jönnek. De legyünk reálisak – ezek a kiegészítők továbbra is csak helyet foglalnak a konyhánkban.

6. Fonott kosarak

Hirdetés

Amikor vendégeket fogadunk, stílusosan szeretnénk díszíteni az asztalunkat. Ezért vásárolunk különféle fonott kosarakat és tányérokat. Az egyik a kenyérhez, a másik a süteményekhez, stb. De az idő múlásával ezek a tárgyak végül csak a szekrényekben fogják gyűjteni a port.

7. Különböző szedőkanalak és lapátok

Ha alaposan megnézed az összes konyhai eszközt, és felteszed magadnak a kérdést: „Melyikre van szükségem valójában?”, meg fogod érteni, hogy a legtöbbjük könnyen kidobható. Mit használsz valójában minden nap?

8. Nem megfelelően tárolt fűszerek

Hirdetés

Első pillantásra úgy tűnik, hogy kényelmes számos fűszert különféle csomagokban tartani, amelyek kéznél vannak, ezért megpróbálod elrendezni őket valahol jól látható helyen. De ne felejtsük el, hogy minden termék lejárati dátummal rendelkezik. Sőt, általában csak bizonyos fűszereket használunk. Így a legjobb megszabadulni a felesleges fűszeres zacskóktól és tartályoktól.

9. A bögrék, amelyeket nagyszüleink használtak

Néhányan valószínűleg nagyszüleiktől örökölték ezeket a bögréket, és emléktárgyként tartják őket. De ha a konyhád minden elemét így kezeled, a ház felesleges kiállítások múzeumává válik. Ezek a bögrék természetesen lehetnek nosztalgikusak, de nincs értelme valóban használni őket.

Hirdetés

10. Régi evőeszközök

Azok a régi kanalak és villák, amelyeket régóta senki sem használt, általában kihasználatlanul hevernek. Még ha nincsenek is szem előtt, akkor is a konyhához tartoznak. Valószínűleg nem terítjük meg az asztalt régi evőeszközökkel, amikor vendéget fogadunk.

11. Egy halom újság a hűtőszekrényen

Hirdetés

Amikor vásárolunk, gyakran megragadunk egy új újságot, hogy elolvassuk a híreket, vagy nevessünk a legújabb poénokon. Néhányunkban azonban kialakult az a szokás, hogy a régi újságokat a hűtőszekrényen tartjuk, és azt gondoljuk, hogy egyszer még jól jönnek. Ennek eredményeként ez a papírhalom tönkreteszi a konyhánk kinézetét és rengeteg port gyűjt össze.

12. Késkészlet

Különböző típusú konyhakések léteznek, és mindegyiknek megvan a maga rendeltetése. A főzési folyamat egyszerűsítése érdekében hajlamosak vagyunk ezeket a készleteket megvásárolni. Idővel azonban csak egy kedvenc kést fogsz használni, mert jól illik a kezedbe, és mindent el tudsz vágni vele, miközben a többi kés kihasználatlan marad.

Mitől szabadulnál meg a konyhádban? Oszd meg gondolataidat kommentben.