10 királyi szabály, amely bepillantást enged a magánéletükbe

Annak ellenére, hogy a világ egyik leghíresebb családja, még mindig sok mindent nem tudunk a brit királyi családról. És kiderült, hogy szigorú szabályok szerint élnek, ügyelve arra, hogy a lehető legjobban nézzenek ki. Ezek a hagyományok megkülönböztetik őket a többiektől, mivel soha nem gondolnánk, hogy számos szabályukat a mindennapi életben alkalmaznánk. Ez az, ami miatt ez a királyi család egyedülálló és olyan érdekes.

A kíváncsiság csillapítására megkerestük azokat a szokatlanabb hagyományokat, amelyeket be kell tartaniuk, a végén a királynő teljes nevének és címének bónuszával.

1. A karácsonyi vacsora előtt lemérik magukat.

Ez egy régi hagyomány VII. Edward királytól annak biztosítására, hogy minden vendég jóllakott legyen. Az elképzelés az, hogy az étkezés után az ember nehezebb, amikor a vendégek a vacsora után ismét lemérik magukat. Noha a 20. század elején kezdődött, egyes beszámolók szerint a karácsonyi hagyomány ma is megmarad.

2. Nincs 13. vacsoravendégük.

Ez nem azért van, mert a királynő hisz a mesebeszédekben, melyek szerint a 13 szerencsétlen szám. Ezt a szigorú szabályt azért alkalmazza, ha esetleg az egyik vendége babonás lenne. Ezért mindig több vagy kevesebb vendége van hivatalos vacsoráin, soha nem 13.

3. Mindegyiküknek 3 vagy 4 neve van.

A több névvel rendelkező királyiak meglehetősen nagy hagyománynak számítanak, amely nemzedékeken és évszázadokon keresztül köti össze a családot. Mindannyian őseik királyi nevét használják, mint például Charlotte Elizabeth Diana (Sarolta Erzsébet Diána) hercegnő, akinek neve dédnagymamájától (II. Erzsébet királynő) és nagymamájától (Diana hercegnő) származik.

4. Gyerekkorukban nincs címük.

Valamennyi királyi személy hivatalos címmel rendelkezik felnőttként, amelyet vezetéknevük helyett használnak. Történelmileg a királyok és a hercegek az általuk irányított országok nevét használták, de újabban ez csak arra a házra változott, amelyhez tartoznak. György herceget egyelőre György (George) Cambridge néven ismerik, apja, Vilmos cambridge-i herceg után. Csak akkor kapja meg maga György is a címet, amikor idősebb lesz.

Hirdetés

5. Nem mutathatnak túl sok bőrt.

A királyiaknak szerényen és nem túl kihívóan kell öltözniük. Ez azt jelenti, hogy a dekoltázs megmutatása nem megengedett, amit Diana híresen elkerült a kis retiküljeivel, hogy megakadályozza a paparazzókat abban, hogy bármilyen leleplező fényképet készítsenek.

6. Ugyanazt a keresztelő ruhát használták 8 generáción keresztül.

Hirdetés

Ezt a selyem- és csipkeruhát 163 év alatt 62 királyi csecsemő viselte. Viktória királynő megbízásából 1841-ben első lánya, Viktória hercegnő keresztelőjére rendelték. Azóta minden királyi keresztelőn viselik, beleértve Erzsébet hercegnőt és Vilmos herceget is. 2004-ben a királynő pontos másolat készítését kérte, amelyet azóta használnak, legutóbb Archie herceg használta 2019-ben.

7. Kisgyermekként nem találkozhatnak a világ vezetőivel.

Bár ez általában nem megengedett, George herceg egyszer engedélyt kapott arra, hogy sokáig fent maradjon és 2016-ban a londoni Kensington palotában találkozzon egy világvezetővel.

8. Nem viselnek szőrmét.

Hirdetés

2019-től a királynő megtiltotta a valódi szőrme használatát a ruhatárában, ami azt jelenti, hogy ezentúl csak műszőrme-ruhákat fog készíttetni. Azonban a már meglévő szőrméit még továbbra is használja, a kalapjától a kabátjáig. Ő lett az első királyi, aki nyilvánosan betiltotta.

9. Vacsorára nem esznek burgonyát, rizst vagy tésztát.

A királynő nyilvánvalóan nem szeret túl sok keményítőt fogyasztani ételeiben, vagyis megtiltotta bizonyos ételek feltálalását az asztalánál. Az egyik volt palotai séfje kijelentette, hogy ehelyett halat vagy steaket fogyaszt zöldséggel és salátával.

Hirdetés

10. Nem kereshetnek pénzt.

A királyi család tagjai, akik állami pénzt kapnak, nem jogosultak magánjövedelemre vagy nappali munkára. Ez híresen a figyelem középpontjába került, amikor Meghan Markle és Harry herceg bejelentették, hogy nem akarnak többé szenior királyiak lenni, és inkább pénzügyi szempontból függetlenek lennének, lehetővé téve számára színésznői karrierjének folytatását.

Bónusz: ez a királynő teljes neve és címe

Név: Elizabeth Alexandra Mary

Hirdetés

Címe: II. Erzsébet, Isten kegyelméből, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságok királynője, a Nemzetközösség és az anglikán egyház feje, a hit védelmezője

Ki a kedvenc királyi személyed? Jártál már a Buckingham-palotában?